top of page

Overzicht lesaanbod

Hier kan je een korte uitleg terugvinden over wat de lessen inhouden.  Als je toch nog vragen hebt, aarzel niet om ze te stellen aan de hand van mijn contactformulier!

Liefs,

 

 

Eline
 

Modern Ballet 

Modern ballet gaat uit van de natuurlijke bewegingen in het menselijk lichaam, ongebonden aan bepaalde regels en houdingen. Het is een heel vrije dansvorm, waarin zowel gevoel als het actie- en reactieprincipe belangrijke posities innemen. Dat betekent dat alle bewegingen met elkaar verbonden zijn en dat vloeiende overgangen dus van belang zijn. Modern ballet is hetzelfde als hedendaags of contemporary ballet: een dansstijl die klassiek ballet combineert met moderne dans om bewegingen te creëren die expressiever en minder stijf in vorm zijn dan klassiek ballet.


Modern (Jazz) 

Modern (Jazz) is een heel vrije manier van dansen, waarin de bewegingen vaak erg los zijn en een bepaalde swing en soms ook flair mogen hebben. Techniek speelt een rol, maar wordt vaak niet heel nauw genomen. Modern Jazz wordt vaak uitgevoerd op pop-, rock-, of jazzmuziek en heeft heel veel invloeden van andere dansstijlen meegekregen.

 

Streetdance

Bij streetdance zijn veel bewegingen ontleend aan bewegingen uit videoclips, waardoor de stijl continu verandert. De bewegingen zijn vaak losjes en komen heel luchtig over. Er wordt meestal op snelle muziek gedanst, waardoor het geheel een flitsende indruk maakt. Een van de bekendste bewegingen is 'de snake'.

Streetdance is een wat mildere vorm van hip hop, waarbij voornamelijk gebruik wordt gemaakt van basispassen en veel armbewegingen.

 

Yoga

Yoga leert ons om lichaam en geest, en geest en bewustzijn met elkaar in balans te brengen.

De oefeningen (asana's) geven kracht en energie, en zorgen eveneens voor een aangenaam gevoel van ontspanning.

Tijdens de Yogalessen worden zowel krachtige als ontspannende houdingen afgewisseld, in combinatie met adembewustzijn, en aandachtsmeditatie ofwel mindfulness. Zo ontstaat er opnieuw evenwicht, verbinding en stroming. Het is belangrijk dat jij tijdens de yogales de ruimte voelt om jezelf te zijn, te voelen wat jouw lichaam je vertelt en daar gericht aandacht aan te besteden.

 

 

Pilates

Je zou Pilates kunnen omschrijven als "een inspannende ontspanningsles". De focus van pilates-oefeningen ligt op het powerhouse (je core) en is tijdens de training continu actief.

Het is een intensieve, maar zachte krachttraining voor je hele lichaam,  waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam én geest het uitgangspunt is. 

"Breathing is the first act of life and the last" (Joseph Pilates) 


Meditatie

Meditatie draait om (mentale) stilte. Je laat je geest volledig tot rust komen en probeert uiteindelijk tot een andere staat van bewustzijn te komen door je volledig op het hier en nu te focussen. Het is op allerlei manieren te beoefenen en er is geen enkele manier die de enige juiste is. Het belangrijkste is dat je niet probeert om je gedachten te controleren, maar ze los te laten. Het gaat meer om het observeren en accepteren van gedachten. Je laat ze als het ware voorbij komen, je luistert ernaar, en laat ze vervolgens weer gaan.


Yogilates

Mocht je niet kunnen kiezen wat je nu leuker of fijner vindt, yoga of pilates, dan is Yogilates ideaal voor jou. Yogilates is een interessante ervaring en zeker iets wat je ooit gedaan moet hebben, vooral voor de vrouwen onder ons die vaker yoga of pilates beoefenen. Het is een echte mix van beheersing en verbeteren van core en spieren, maar ook om één met jezelf te worden.


Ballet Barre Workout

Het is een populaire trainingsmethode waarin bewegingen uit pilates, yoga en klassiek en modern ballet worden gecombineerd. Het is super populair, want met deze workout krijg je gegarandeerd een slank en elegant lichaam zoals dat van een danser.

Een Barre les zal je waarschijnlijk (in tegenstelling tot bijvoorbeeld een bokstraining) niet badend in het zweet verlaten. Ideaal dus als je daarna door moet naar het werk of een afspraak. Overigens betekent dat niet dat het geen effectieve workout is: door de kleine geïsoleerde bewegingen (‘pulses’) train je juist je spieren heel gericht, zonder dat je meteen buiten adem bent. 


(Groot)Ouder-Kind-Yoga

Het is op een speelse, ongedwongen en kindvriendelijke manier samen bewegen, ontdekken, plezier maken, ontspannen én van elkaar genieten. Deze yogavorm is goed voor lichaam en geest van zowel (groot)ouder als kind, en het is ook nog eens superleuk om te doen!
Tijdens deze lessen staat verbinding centraal. Het is een puur quality-time-moment tussen (groot)ouder en kind. Bij (Groot)Ouder-Kind-Yoga staat plezier voorop en niet techniek of prestatie.
Samen gaan we op ontdekkingsreis op onze eigen unieke manier en op ons eigen tempo. Er is geen druk, er zijn geen verwachtingen, er zijn geen verplichtingen,… iedereen mag gewoon zijn/haar pure en authentieke zelf zijn.

Meet the Team

bottom of page